Parc dels Estanys

Parc dels Estanys a Platja d’Aro

“Un somni fet realitat”

El Parc dels Estanys a Platja d’Aro, és un espai de natura ubicat al cor de la vila. Ocupa una superfície de 150.000 m2 i hi trobareu una enorme bassa d’uns 60.000 m3 que mostra el nivell freàtic de l’aqüífer i que recull l’aigua de dues rieres que baixen de Gavarres. En cas de necessitat i gràcies bàsicament a la construcció d’una obra hidràulica, també pot acollir els excedents del riu Ridaura, la qual cosa evita les possibles inundacions de la vila. És un lloc excel·lent per anar amb els nens a observar ocells i fer una passejada.

Parc dels Estanys a Platja d’Aro. Què hi trobarem?

El Parc disposa de diversos miradors, guaites, per poder observar les aus que hi fan parada. S’hi ha observat fins a 200 espècies d’ocells diferents, tant de les que habiten permanentment a la zona com les que hi fan estada durant el seu camí en èpoques de migracions. Es tracta d’un gran punt verd on es respecta la diversitat biològica i els ambients naturals que la fauna necessita. Hi trobareu diferents plafons informatius i itineraris didàctics per fer en família.
El Parc disposa d’un camí de terra que voreja l’estany i que permet fer passejades caminant o en bicicleta. Al llarg del recorregut hi trobareu bancs on reposar. El Parc també és conegut com el Parc de les escultures ja que s’hi fa exposicions de manera permanent.